viernes, 19 de agosto de 2011

L'AUTISME: "El meu germanet de la lluna!!!"

Bona tarda a tots/es,

Avui rebuscant entre els apunts de la matèria d'organització dels materials i les habilitats docents del segon curs del grau d'educació infantil de la URV Tarragona, he trobat un vídeo d'un curtmetratge preciós que ens van penjar durant el curs.

És un curtmetratge anomenat "Mon petit fére de la lune" realitzat l'any 2007, que ens relata una història explicada des de la perspectiva de la d'un nen autista, un nen diferent que li agrada viure en el seu món.

Va guanyar el Gran Premi i el Premi del Públic del Festival Handica-Apicil del 2007.



Us animem a dedicar-hi cinc minuts és preciós.

Gràcies i fins demà.

jueves, 18 de agosto de 2011

UnA mÀ dE cOnTeS!!!

Bona tarda,

Avui dijous 18 d'agost de 2011, us volem parlar d'una recurs web de contes molt interessants i ho podeu trobar fent clic al següent enllaç http://www.unamadecontes.cat/, és una programa que ha estat creat i emés per Tv3 i 33.

És un recurs dirigit a educadors, mestres, pares, avies... a totes aquelles persones que vulguin transmetre un ensenyament amb valors a algun infant, són un recull de contes provinents de diferents cultures i això permet un enriquiment molt gran; està dividia en tres gran apartats en "Els contes", on trobem un grapat de contes explicats de maneres molt diverses, però sempre combinant la literatura oral i escrita, la "veu en off" i les arts plàstiques i musicals, el segon apartat "Els Tallers", on podem escollir entre quatre tallers diferents i de manera virtual crear els personatges del teu propi conte o els del teu conte preferit i un tercer apartat anomenat "Blog", on trobem diferents novetats relacionades amb el món dels contes, concursos, conta-contes...




 Us animem a fer-hi una ullada.

MOLTES GRÀCIES PER VISITAR EL NOSTRE BLOG.

miércoles, 17 de agosto de 2011

LA FINAL DEL CASAL D'ESTIU ENS PORTA A L'INICI DE MOLTES COSES!!!

Bon dia a tots els lectors/es d'aquest blog,


Ens dirigim a tots vosaltres, perquè aquest blog fins el moment havia estat elaborat per actualitzar-lo amb el dia a dia del casal, però ara ja s'ha acabat aquesta etapa tant bónica del casal d'estiu Blancafort'11 i nosaltres volem seguir estant en contacte amb tots vosaltres per això us animem a que ens escriviu algun correu electrònic en casa de dubte, consulta, suggeriment o que ens ho escriviu aquí el mateix blog per anar millorant una mica cada dia.


El blog i les seves notícies no acaba aquí, intentarem que dia rere dia alguna de les monitores actualitzi el blog amb algun tema que us pugui interessar a tots vosaltres, relacionat amb el camp de l'educació.


Esperem que us agradi la nostra nova proposta,


Anna, Cristina, Noèlia i Mireia.


Gràcies per les estones compartides al nostre costat. 


IMATGE: En honor a l'espagueti més llarg del món. 

FESTA CLOENDA DEL CASAL D'ESTIU!!!

Bon dia a tots/es,

Ahir va ser una gran tarda per nosaltres i esperem que per tots vosaltres també, sabeu per què? Vam fer la festa de cloenda del casal d'estiu, amb moltes activitats i una festa del confetti super divertida.


Les monitores us volem dir que aquests dies, setmanes i mesos en alguns casos al vostre costat han estat fantàstics i meravellosos, ens ha agradat molt poder compartir aquestes estonets al vostres costat i gaudïr amb vosaltres. Això, d'ahir no va ser un comiat, sinó l'inici de moltes coses per alguns l'inici de conèixer persones noves i fer noves amistat, d'aprendre a compartir, a perdre la vergonya i moltes coses més... per les monitores també ha estat l'inici de moltes coses, però en cap moment el punt final.

Les monitores esperem que l'any vinent es pugui tornar a realitzar el casal i poder seguir compartint estones al vostre costat.

Moltes gràcies per tot,

Les monitores del casal d'estiu 2011.





jueves, 11 de agosto de 2011

TRENTA-QUATRÈ DIA DE CASAL D'ESTIU, HEM CELEBRAT L'ANIVERSARI DE LA CRISTINA HI HEM EXPERIMENTAT AMB PASTA BULLIDA...

Hola amics/gues,

Avui ha estat el penúltim dia de casal d'estiu, quina peneta arriba el final :(.

Ha estat una dia molt dinàmic perquè hem fet moltes coses, hem experimentat amb pasta bullida tot fent collarets, cucs i altres formes diverses i abstractes, hem celebrat l'aniversari de la nostra monitora Cristina, que avui feia 23 anys (Cris: Moltes gràcies per totes les felicitatcions rebudes per els infants, els pares i les monitores, tot això no és pot pagar amb diners, us trobaré molt a faltar).

Hem fet joc lliure i dirigit i uns punts de llibre molt divertits.

Demà us esperem a tots/es,

Les monitores del casal d'estiu.

P.D: Demà celebrarem l'aniversari de l'Ona, que fa tres anys. :)

miércoles, 10 de agosto de 2011

TRENTA-TRESÈ DIA DE CASAL D'ESTIU, HEM FET EXPERIMENTACIÓ...

Bona tarda amics/gues,

Avui petits i grans del casal d'estiu ens hem divertit pintant amb xocolata en un paper d'embalar, ens hem embrutat, l'hem tastat, hem pintat..., els ha encantat.

Els petitons també han fet jocs d'aigua (gots, culleres, galledes, garrafes...) i els més grans han cantat al sing-star latino, jeje. Tenim tots uns artistes al casal.

Per acabar el dia hem fet una estoneta de relexació, després de tanta estona d'activitat, necessitaven reposar.

Petons per tot/es,

Les monitores del casal d'estiu 2011

martes, 9 de agosto de 2011

TRENTA-DOSÈ DIA DE CASAL, AVUI HEM REBUT UNA VISTA MOLT ESPECIAL

Hola amics/gues,

Avui, els participants del casal d'estiu han rebut una visita molt especial "El pirata barbanegra", després de tant de temps parlant d'ell, ens ha vingut a veure i ha estat un dia super especial perquè ens hem reunit quasi bé tots els participants.

També hem preparat un esmorzar molt piratesc i per fer la cloenda del dia ens hem remullat.

Aquí us en deixem una petita mostra,



Fins demà amics/gues,

Les monitores del casal d'estiu 2011

lunes, 8 de agosto de 2011

TRENTA-UNÈ DIA DE CASAL D'ESTIU, AIXÒ JA ARRIBA A LA RECTA FINAL...QUINA PENA!!! :(

Hola un altre dilluns, però no qualsevol, últim de la temporada de casal d'estiu 2011,

Avui, al entrar per la porta del casal el que ens ha vingut a la ment de totes les monitores ha estat la idea de que era l'últim dilluns de la temporada i ens ha vingut com una ràfega de tristor, però ja ho sabiem al començar tot allò que començava s'havia d'acabar algun dia, però quina pena que hagi passat tant ràpid, sort que ha estat tant divertit.

Després d'aquesta parrafada de despedides, només dir-vos, que avui ens hem divertit molt perquè hem decorat unes bosses que recolliràn l'últim dia, hem fet jocs dirigits a l'aire lliure, joc lliure, cançons, activitat motriu i relexació; I per cert, hem fet un joc super divertit que és deia el pergamí, haviem de buscar uns tresors que el pirata ens ha amagat per el nostre pati.

DEMÀ SERÀ UN DIA ESPECIAL, PERQUÈ ENS REUNIREM TOTS ELS NENS/ES DEL CASAL, D'ESTIU, FAREM UNA GRAN FESTA TTOTS JUNTS AMB UNA SORPRESSA QUE ENS ENVIARÀ EL PIRATA, QUE XULO!!! US ESPEREM A TOTS/ES.

Molts petonets de part de les monitores del casal d'estiu 2011

sábado, 6 de agosto de 2011

Això ja arriba al seu final, després de set setmanes emocionants!!!

Bon dia a tothom,

És l'últim cap de setmana d'aquesta temporada d'estiu que estarem esperant amb entusiasme que arribi el dilluns per tornar al casal i veure els nostres participants, amb els que hem compartit i compartirem estones tant boniques. Això, ja arriba al seu final, i el proper dilluns dia 9 d'agost serà l'últim de la temporada que fem casal, al igual que la resta de dies d'aquesta setmana, quina pena...però, hem de ser optimistes i pensar que encara ens queden dues grans festes per celebrar una al costat dels participants i l'altra al costat dels participants i les seves families, i de ben segur que les dues seràn molt maques.

Us escrivim, per recordar-vos que aquest proper dimarts de 9:00h-9:30h fins a les 13:30h-14:00h, al casal d'estiu celebrarem amb tots els participants del casal d'estiu (aquest horari no anul·la l'horari original, hi haurà casal cada dia fins divendres).

Us esprem el proper dimarts, al casal d'estiu de Blancafort.

Mua molt forts per tots/es, les monitores del casal d'estiu 2011.

viernes, 5 de agosto de 2011

TRENTÈ DIA DE CASAL D'ESTIU, AVUI HEM ANAT A LA PISCINA I ENS HO HEM PASSAT SUPER BÉ AMB LA MUSIQUETA!!!

Bona tarda a tots/es,

Avui ens ho hem passat super bé, perquè amb la caloreta que fa hem aprofitat per anar a la piscina, però ens hem trobat amb una sorpressa, feien una festa amb musiqueta i això ha fet que encara ens divertíssim més.

I abans d'anar a la piscina, també hem aprofitat per anar al parc a esmorzar i jugar una mica, ja que el passat divendres ho vam fer i ens va encantar.
Molts petonets per tots/es, us esperem dilluns.

Les monitores del casal d'estiu 2011

jueves, 4 de agosto de 2011

VINT-I-NOVÈ DIA DE CASAL D'ESTIU, HEM FET SALS DE COLORS, JOCS D'AIGUA I A MÉS A MÉS RELAXACIÓ!!!

Bon dia a tots/es,

Ahir va estar un dia especial, com tots els altres al casal d'estiu. Vam fer pots de sals de colors, per els petitons va ser una mica difícil per nosaltres, però les monitores ens van ajudar i avui ho posarem en pots.



Com que ahir feia tanta caloreta i ara hem d'aprofitar, ens vam remullar fent jocs d'aigua.




En les nostres activitats un dia més no podia faltar la relexació, després de tanta activitat ens hem de calmar una miqueta ;).



Molts petons per tots/es,

D'aquí a unes hores ens veiem al casal d'estiu, ja us esperem.

Molts petons per tots/es.

miércoles, 3 de agosto de 2011

VINT-I-VUITÈ DIA DE CASAL D'ESTIU, HEM FET COCA DE POMA I JOCS D'AIGUA

Bona tarda amics/gues,

Avui ens hem divertit molt fen jocs d'aigua, un taller de cuina (coca de poma i de patata i ceba) i ens ho hem menjat al casal, és que clar al migdia ja tenim una miquet de gana (no us enfadeu pas ara els pares, jeje), joc lliure i un complement piratesc més un garfi, ens ha quedat super xulo.

Us esperem demà a tots/es

Molts petonets per tots.

Les monitores del casal d'estiu 2011


martes, 2 de agosto de 2011

VINT-I-SISÈ DIA DE CASAL D'ESTIU, DONEM LA BENVINGUDA A L'AINA I LA MARIA


 Benvinguts a tots/es un dilluns més de casal d'estiu,


Després de la festa del passat divendres, no una festa qualsevol, ens ho vam passar pipa fent gresca.

Avui volem donar la benvinguda a l'Aina i a la Maria que s'ha tornat a incoroporar amb nosaltres.

Les activitats d'avui han estat basades en la presentació dels nous participants i promoure la coneixença entre ells/es, hem explicat contes, hem fet jocs i hem fet relaxació (un factor primordial per relexar-nos després de tanta activitat





Molts petons per tots/es,

Fins demà amics/gues, les monitores del casal d'estiu igual que el pirata barbanegra mai us oblidaran 

VINT-I-SETÈ DIA DE CASAL D'ESTIU, HEM JUGAT AMB FARINA I HEM COMENÇAT A FER POTS DE SALS DE COLORS

Hola amics/gues,

Aquesta setmana esta sent una mica especial, ja som poquets participants i compartim les activitats entre petits i grans, aquest matí hem jugat amb farina i els hi ha encantat l'activitats, tota una experiència diferent i inolvidable. Els més grans també han començat a fer sal de colors, per demà posar-ho als pots.








Hem fet la colenda del dia amb jocs de taula, joc lliure i relexació.

Molts petonets per tots/es.